В окупованому Маріуполі відновив свою роботу ресторан «Фрау Анна». Правда, тепер власник перейменував його у ресторан «Юг».
Відвідувачі кажуть, що зараз там відмовилися від німецької кухні, хоча раніше вона була основною у закладі.
Ресторан належить Сергію Возьянову, відомому маріупольському ресторатору.
Після повномасштабного вторгнення, за інформацією джерел 0629, які заслуговують на довіру, Возьянов певний час жив у Києві, потім виїхав до Туреччини, а після того, як там погіршилися умови для перебування біженців з України, перебрався з родиною до Казахстану.
Проте вирішив повернутися і розвивати свій бізнес саме в окупації. Свої українські компанії він також не закрив.
В окупованому Маріуполі Возьянов розпочав з відновлення ресторану «Фрау Анна», тому що, на відміну від інших, цей заклад постраждав від російських бомб найменше.
Два тижні тому ми писали детально про відновлення роботи найбільшої ресторанної мережі у Маріуполі:Гастроімперія відновлюється. Власник найбільшої мережі ресторанів повернувся в Маріуполь, - ФОТО, ВІДЕО
Сайту 0629 стало відомо, що «Фрау Анна» вже приймає гостей, але називається заклад «Юг».
Нам не відомо, навіщо знадобився ребрендінг, проте можемо припустити, що відмова від німецької концепції закладу пов’язана з політичними стосунками між країною-агресоркою та Німеччиною. А можливо це пов’язано із невибагливою аудиторією, яка зараз складає клієнтуру ресторану.
Але які б не були причини, маємо констатувати: ресторан працює, а його ціни – виросли втричі у порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення.
Хоча на справді порівняння цін не є об’єктивними через те, що заклад не працював, починаючи з 2020 року. Після того, як ресторані закрився через епідемію коронавірусу, він так і не відновився до повномасштабки. Тож актуальних цін станом на лютий 2022 року немає.
Ціни у закладі до епідемії коронавірусу