У Франції стартувало навчання у відомого шеф-кухаря - володаря зірки Мішлен Т’єррі Маркса. 12 переселенців та захисників Маріуполя отримали можливість від «La Cantine» пройти курс кулінарії та хлібопекарства у школі «Cuisine Mode d’Emploi(s)». Маріупольці вже одягнули фартухи та розпочали знайомство з французькою кухнею у Тулузі.
Про це повідомила Маріупольська міська рада.
“Усі бажаючі маріупольці мали змогу подати заявку на навчання. У підсумку відібрали 12 кандидатів. Серед них - оборонці Маріуполя, які повернулися з російського полону; представники маріупольського бізнесу, які змогли відродити справу; вимушені переселенці Маріуполя. Наймолодшій учасниці – 18 років”, - зазначили у міськраді.
Під час навчання маріупольці дізнаються усі тонкощі та секрети французької кухні, дізнаються як зробити випічку та кондитерські страви неперевершеними.
Навчання триватиме до 21 листопада 2024 року. Після завершення учасники матимуть можливість реалізувати отримані навички, працюючи в ресторані «La Cantine».
Основні донори та організатори навчання - ГО «STAND WITH UKRAINE», «CUISINE MODE D’EMPLOI(s) by the Michelin star French chef Thierry Marx» при підтримці Маріупольської міської ради та ГО «Серця Азовсталі».
ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629
НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629
ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой
ДИВІТЬСЯ нас на YouTube