"Нова кухня", що переїхала із Маріуполя до Славутича, випустила перші 600 литрів супу, - ФОТО
"Ми змогли! Ми почали працювати!" Такими словами керівниця "Нової кухні" Марія Бубнова повідомила про початок роботи підприємства з маріупольським корінням.
"Нова кухня" - це виробництво напівфабрикатів та готових супів. Колись це виробництво називалось Азовська фабрика-кухня і розташовувалось у Маріуполі. Марія та Сергій Бубнови - маріупольські підприємці, які починали свій бізнес з продажу овочів на ринку а масштабувались до власної переробки овочів.
Війна зруйнувала все, чого вони досягли за багато років. Але родина не здалась. І за допомогою проєкту американського фонду USAID "Економічна підтримка України" змогли закупити сучасне обладнання та відновити роботу підприємства на новому місті. Зараз Бубнови працюють у Славутичі.
Нові обставини роботи змусили підприємців змінити назву бренду. "Нова кухня" буде випускати готові супи та борщ.
Через із складнощами у логістики, блокадою кордонів тощо процес запуску виробництва затягувався. І ось 1 лютого Марія Бубнова змогла повідомити радісну новину.
"Офіційно можу сказати, що ми сьогодні запустили наше підприємство. 1 лютого всі 10 людей вийшли на роботу і зварили 600 літрів сирного крем-супу!
Ще в Маріуполі цей суп подобався багатьом, і ми залишили його рецептуру практично незмінною", - повідомила Марія Бубнова.
(Від 0629: до речі, ми на сайті теж саме цей суп дуже любили і в морозилній камері коворкингу 1991 завжди лежала пара баночок такого супу).
"Уявіть, як довго ми йшли до сьогоднішнього дня. 2 роки пішло на розробку не просто бізнес-моделі, а проєкту всієї виробничої лінії. Ніхто не може підказати, як розташувати обладнання, як його помити та як правильно налаштувати всі процеси. Дуже багато нюансів раптом виявляється в ході проєктування нашої Нової Кухні", - написала Марія на своїй сторінці у Фейсбуці.
Наступний важливий шаг буде - це старт продажів. Зараз підприємці тестують сайт, розраховують собівартість, а також ціну продажів і почнуть запускати рекламу
За перший день "Нова кухня" помила, почистила, нарізала 300 кг овочів (картопля, цибуля, морква).
Використала 40 кг вершкового плавленого сиру.
Зварила 600 л супу! Це 1500 порцій в реторт пакетах.
Тож з нетерпінням чекаємо, коли можна буде почати дегустацію.
ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:
Маріупольські підприємці Бубнови починають працювати над запуском бізнесу у Славутичі, - ФОТО