Найкращі гриль ресторани Маріуполя
Маріуполь – місто біля моря, де розвинена інфраструктура. Останнім часом все більш популярним місцем для відпочинку є гриль-кафе, а в ресторанах Маріуполя фірмовими стравами стають ті, що приготовані на грилі. Соковиті овочі, смажені свинячі ребра, запах диму, апетитні стейки – все це здатне відволікти від міської метушні і поринути в атмосферу уявного пікніка. Барбекю – вид кулінарного мистецтва, яке не знає кордонів.
Гриль-меню – це смачно та корисно
На відміну від тих страв, які звичним чином готуються на сковороді, в духовці або в пароварці, страви, приготовані на грилі, матимуть більш виражений смак і аромат. Спробувавши гриль-меню в ресторані Маріуполя, захочеться знову і знову повертатися за цими смаковими якостями.
Корисність продуктів, приготовлених на грилі, пояснюється:
- низьким рівнем вмісту жирів, тому що весь зайвий жир стікає по ґратах у процесі готування;
- зберігається максимальна кількість вітамінів та мінеральних речовин;
- низький рівень втрати корисних мікроелементів, які сприятливо впливають на роботу всього організму;
- калорійність страв, приготовлених грилем, досить низька, тому вживати їх в їжу можна навіть, дотримуючись дієтичного харчування;
- бiльшим збереженням фосфору, кальцію та Омега-3 у рибі, яка буде приготовлена на грилі.
Кожен кухар із упевненістю може сказати, що немає жодного шансу зіпсувати продукт, якщо приготувати його на грилі. Гриль-меню – це простір без кордонів, де можна втілити всі кулінарні ідеї.
Вугільний гриль для ресторану
Багато людей вважають, що попередником грилю є мангал. Але історія Японії говорить нам про інше, згадуючи спеціально побудовані печі з глини - камадо. І якщо піч камадо вважається найдавнішим попередником такого сучасного пристрою, як гриль, то вугільний гриль на grill-barbeque.kiev.ua – це останнє слово в галузі кулінарного обладнання. Приготування на грилі постійно розвивалося і розвивається не тільки як сам кулінарний процес, але й у плані використання спеціального обладнання. Сучасний ринок пропонує споживачам використовувати найрізноманітніші грилі, які дозволяють готувати барбекю не тільки в ресторанах або в кафе, а й на лоні природи, а в деяких випадках навіть у межах квартири.
Основними видами грилів можна назвати:
- вугільний;
- газовий;
- електричний;
- гриль планча.
Найсучасніші моделі гриля дозволяють не лише отримувати смачні та соковиті страви, а й допомагають у розвитку бізнес-ідей у сфері харчування. Аромат, яким володіють страви, приготовлені на грилі, збуджує апетит відвідувачів ресторану чи кафе, піднімаючи тим самим рейтинг та популярність серед гостей.
Барбекю як культура прийому їжі
З кожним днем популярність гриль-меню у закладах громадського харчування зростає дедалі більше. У кожній країні є свої переваги щодо додавання спецій або інших складових, що дозволяє отримувати на виході унікальні, неповторні страви з м'яса, риби, овочів, грибів.
У ресторанах Маріуполя можна знайти широкий асортимент гриль-меню, кожне з яких зможе здивувати гостя оригінальністю рецептури, стилем приготування, манерою подачі та, звичайно ж, смаковими якостями.
Основними факторами, які можуть вплинути на смак страви, приготовленої на грилі, можна назвати:
- температурний режим;
- час, відведений для приготування страви;
- складові маринаду для продуктів;
- якість застосовуваних продуктів;
- професіоналізм кухаря.
Залежно від того, яка модель гриля використовуватиметься, процес приготування може бути різним. Все залежатиме від наявності тих чи інших функцій у грилі (регулятор температури, піддув, підпал від п'єзо, вбудований термометр, притискні частини та інше).
Професійний кухар-віртуоз – справжня знахідка для будь-якого ресторану. А кухар, який має можливість користуватися сучасним обладнанням – це вдвiчi виграшно. Професіонал може полегшити собі працю, а гість ресторану отримає ідеально приготовану страву.