В окупованому Маріуполі відновив роботу ресторан «Натан Рябінкін». Власник закладу мав російське громадянство ще до війни, - ФОТО
Ресторан «Натан Рябінкін» почав працювати в 2017 році і зараз, в окупації, відновив свою діяльність. Власники – подружжя Аркадій та Ірина Годунови. Окрім ресторану, вони були власниками стріптіз-бару PurPur, та маленької приватної сировані на вулиці Миколаївській.
Весь їхній бізнес був сконцентрований у старій частині Маріуполя, яка сильна пошкоджена під час обстрілів російської авіації та артилерії. Від вулиці Георгіївській, на якій розташований ресторан, живого місця не залишилось. Наприклад, краєзнавчий музей, який розміщений поруч, був буквально випалений російською армією. А ось будинок на Георгіївській, 11а якимось дивом майже не постраждав.
Тепер ми можемо зрозуміти, чому. Можливо, справа в тому, що Аркадій Годунов давно мав громадянство російської федерації і тісні контакти з рф.
Згідно з даними системи you-control, Годунов вів бізнес як ФОП Годунов А.М., а також як товариство з обмеженою відповідальністю «Годунофф».
Свою ТОВку він зареєстрував ще в 2012 році. Основний вид – ресторанна діяльність та торгівля алкоголем. В 2012 році він при реєстрації ТОВ «Годунофф» показав паспорт громадянина росії.
А ось свій ФОП він реєстрував як громадянин України.
Годунов – колишній військовий. Які саме завдання він міг виконувати на території Маріуполя, нам не відомо. Але все це важливі факти, які варті уваги.
Точно не знаємо, як ресторан виглядає зараз. Всі фото, які власники закладу викладають в соціальні мережі останнім часом, зроблені до початку повномасштабного вторгнення російської федерації.
Але власники запевняють, що ресторан зберігся, і їм вдалося відновити ту старовинну атмосферу, яка була тут до російських бомбардувань.
Проте, це не зовсім так. Бо вишукане меню в купецькому стилі яке було до повномасштабного вторгнення росії...
...перетворилось на звичайні "салат Цезарь", борщ та "ребра".
В цьому ресторані було багато історії, бо підвал, де розмістився заклад, – є історична споруда. Сама цегла там носить клейма старих дореволюційних цегляних заводів Донеччини.
Відкриття закладу супроводжувалось скандалом – власники порушили фасад історичної будівлі і добудували вхід, якого ніколи не було. Тим не менш, у маріупольських істориків не було важелів, щоб змусити власників прибрати добудову, тому що офіційно будівлю на Георгіївській, 11а не встигли внести в перелік пам’яток архітектури. Тож будинок залишився зі зміненим фасадом.
Ресторан любили іноземні гості Маріуполя, тому що він зберігав купецьку історію міста, а закладів з таким історичним колоритом в місті майже не було. Проте Аркадій Годунов любив розповідати, як йому заважають працювати і нарощувати оберти блокпости навколо Маріуполя. В інтерв’ю російському виданню про туризм «Спб Туркит» із Санкт-Петербургу, він скаржився на блокпости і хотів їх скоріше прибрати. Не перемогти росію, а просто прибрати блокпости, щоб росіяни могли вільно в’їжджати у місто.
Враховуючи те, що саме Санкт-Петербург зараз керує справами в окупованому Маріуполі, залишаються питання, чи були ці зв’язки з росіянами випадковими.
Проте абсолютно очевидний ось який факт: люди, які є власниками ресторану, перереєстрували його за законами російської федерації, платять податки в російську казну, за ці гроші вбивають українців. Замість того, щоб стати на захист свого міста від агресора, вони годують окупантів, розважають росіян без жодних докорів сумління.
ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629
НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629
ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой
ДИВІТЬСЯ нас на YouTube